Over Noble

ROCK, BLUES EN SOUL MET HART EN ZIEL

   

Zangeres Noble heeft al zomaar 50 jaar ervaring op het podium. Zij maakte in 1967 op 20-jarige leeftijd haar eerste single My Mother en heeft in de jaren daarna op platenlabel Polydor meerdere singles uitgebracht die zelfs in de hitparade terecht kwamen. Noble heeft ook als gastzangeres met Hans Vermeulen en The Sandy Coast gewerkt en met bekende muzikanten en componisten uit de Haagse scene, zoals Leo Bennink, Sympathy met Wil Matla, Soulzanger Euson en Jodi Pijper. Inmiddels aangeland in Dordrecht heeft zij haar eigen Noble band opgericht waar ze jaren in de jaren 80 en 90 veel in binnen en buitenland heeft getourd. Daarna ging de muziek door een wat  mindere periode in haar leven op een iets lager pitje maar bleef het toch altijd kriebelen en heeft Noble bij verschillende bands meegespeeld.

Foto: Danny van der Weck

In 2012 is Noble genomineerd voor de titel “Grijze Dakduif” bij Giel Beelen en heeft in de finale bij DWDD gestaan, in 2018 is zij deelnemer bij de allereerste The Voice Senior.

Dit was de uitgelezen kans om haar akoestisch ensemble Magpie, waar zij met haar dochter Menke samen in zingt, op te schalen naar de Noble Band. Met het aantrekken van een drummer, toetsenist en bassist naast vaste gitarist Tom Punt staat er nu een weer een volwaardige rockband achter Noble waarmee ze nog één keertje de Nederlandse podia gaat bestormen.    

Foto: Danny van der Weck

Voor de Vuist weg met Willem Duys

Noble is ooit ontdekt door Willem Duys en ze trad op in het programma Voor de vuist weg.  In de tijd dat er nog maar één televisienet was in Nederland maakte een familielid deze foto’s van het televisiescherm.

Willem Duys bedacht de artiesten naam ‘Marianne Noble’.